Volledig scherm
Fans van SPAL hebben het eigen stadion verlaten na een beslissing van de VAR. © BSR Agency

Fans SPAL lopen boos weg vanwege de VAR

Fanatieke supporters van de Italiaanse club SPAL hebben tijdens de thuiswedstrijd tegen Sampdoria (1-2) uit protest het stadion verlaten. De fans waren boos omdat een doelpunt van hun club op advies van de VAR was afgekeurd. Twee weken geleden tegen Fiorentina werd SPAL ook al benadeeld door beslissingen van de videoarbiters.

,,We hebben op dit moment weinig geluk met arbitrale beslissingen”, verzuchtte trainer Leonardo Semplici. ,,En de VAR is te vaak aanwezig. Het is heel ongebruikelijk dat zo'n doelpunt wordt afgekeurd.”

SPAL dacht na een uur de aansluiting met Sampdoria te hebben gevonden door een doelpunt van Sergio Floccari, die een vrije trap van Jasmin Kurtic inkopte. De videoarbiters achter de tv-schermen kwamen na uitgebreide bestudering van de beelden tot de conclusie dat Andrea Petagna echter hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. De scheidsrechter keurde het doelpunt daarom af. De harde kern van SPAL verliet uit protest het Stadio Paolo Mazza, waardoor een heel tribunevak leeg was. Via Kurtic scoorde SPAL diep in blessuretijd alsnog, maar dat doelpunt kwam te laat om 'Samp' van de winst af te houden.

Veteraan Fabio Quagliarella maakte beide doelpunten van de club uit Genua. De 36-jarige spits voerde zijn totaal dit seizoen op naar negentien goals, evenveel als Cristiano Ronaldo.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
RUST
0-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
14:30
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
14:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
AjaxAJA
away logo