Volledig scherm
Manuel Kuijk op archiefbeeld. © theo kock

FC Eindhoven Zaalvoetbal heeft selectie rond: doelman Kuijk gaat concurrentie aan met Grimmelius

Op het scheiden van de markt wist FC Eindhoven nog drie spelers aan de selectie toe te voegen. De meest opvallende naam is die van doelman Manuel Kuijk. De goalie is afkomstig van ’t Knooppunt waar hij in het seizoen 2016-2017 werd uitgeroepen tot de beste keeper van Nederland. 

Kuijk moet in Eindhoven de concurrentie aangaan met clubicoon Pieter Grimmelius, van wie zijn status tot dusver onaantastbaar was. ,,Het is een bewuste keuze”, aldus directeur Anil Badloe. ,,Wij willen er van overtuigd zijn dat we de beste keeper van Nederland in de goal hebben staan. Pieter en Manuel mogen onderling uitmaken wie dat op welk moment is. Voor mij zijn ze de onbetwiste nummers één en twee van Nederland. Voor de buitenstaander lijkt het misschien overbodig. maar we hebben ervaren dat het geen overbodige luxe is om twee topkeepers te hebben.”

Kuijk is klaar om de concurrentie aan te gaan. ,,Ik hoop dat de fans mij dit seizoen kunnen laten zien of Brabanders echt zo fanatiek en gezellig zijn en ons aankomend seizoen iedere wedstrijd komen aanmoedigen.”

Jeugdig elan

Met Bjorn Bastiaans en Lucas Borato krijgt de selectie een vleugje jeugdig elan. Beide zaalvoetballers liepen de afgelopen periode stage bij de blauwwitten. De 18-jarige Bastiaans is afkomstig uit de jeugd van PSV en speelde het afgelopen seizoen op het veld bij Merefeldia. De jeugdige Bastiaans heeft graag het spel voor zich om van daaruit het team van aanvallende impulsen te voorzien.

Borato (25), Braziliaan met een Italiaans paspoort, stond het afgelopen seizoen op de ledenlijst bij derde divisionist Blauw Geel’38 uit Veghel. De 25-jarige Borato moet voor creatieve oplossingen gaan zorgen.

Gebleven

Pieter Grimmelius, Mo Allouch, Oualid Saadouni, Tim van den Akker en Dennis van den Eijnden zijn de sterkhouders waar FCE al jaren op steunt en die komend jaar ook weer aan de Aalsterweg actief zullen zijn.

Eerder deze maand trok FC Eindhoven de Nederlandse internationals Jordany Martinus (27) en Mouhcine Zerouali (28)aan. Ook de 33-jarige Rotterdammer Kenan Koseoglu (Turks international) is weer in Eindhoven te aanschouwen. De technische staf bestaat komend seizoen uit hoofdcoach Jan Vogels met de assistenten Ado Peljto en Roel Meyers.