Roger Federer.
Volledig scherm
Roger Federer. © BSR Agency

Federer laat Roland Garros schieten door knie-operatie

Roger Federer zal dit jaar niet deelnemen aan Roland Garros. De Zwitser heeft een knie-operatie ondergaan.

Federer deelde het nieuws zelf op Twitter: ,,Mijn rechterknie heeft me een tijdje dwarsgezeten. Ik hoopte dat het vanzelf weg zou gaan, maar na onderzoek en discussies met mijn team heb ik besloten mezelf te laten opereren. Dat is gisteren in Zwitserland gebeurd. Als gevolg moet ik helaas wel de toernooien in Dubai, Indian Wells, Bogota en Miami aan me voorbij laten gaan, net als Roland Garros", aldus Federer.

Federer debuteerde in 1999 op Roland Garros, waarna hij liefst achttien keer meedeed aan het Franse grandslamtoernooi. In 2009 won Federer in de finale van Robin Söderling. Het was zijn enige eindzege op het gravel in Parijs. Naast zijn zege in 2009 haalde de Zwitserse tennislegende nog vier keer de finale, waarvan de laatste keer in 2011 was. 

De blessure betekent niet het einde van zijn tenniscarrière, zo verzekert de 38-jarige Federer. ,,Na de operatie hebben de dokters aangegeven dat dit de juiste beslissing was en dat ze alle vertrouwen hebben in een volledig herstel. Ik ben erg dankbaar voor alle steun en ik kan niet wachten om weer te gaan spelen. Ik zie jullie weer op het gras”, zo voorspelt Federer een comeback in aanloop naar Wimbledon, het grandslamtoernooi dat de Zwitser acht keer op zijn naam schreef.