Volledig scherm
© BSR Agency

Gabriel Jesus maakt na 65 duels einde aan bizarre Van Dijk-statistiek

Het was de afgelopen maanden een vrij bizarre statistiek die regelmatig opdook in de Premier League, over Virgil van Dijk die maar niet te passeren bleek. Aan die (in Engeland overigens omstreden) reeks wedstrijden is zondagmiddag in ieder geval een eind gekomen.

Mikel Merino van Newcastle United was tot zondag de laatste speler die Big Virg voorbijdribbelde, zo hield statsbureau Opta nauwgezet bij. Dat lukte hem in maart 2018. Sindsdien slaagde geen enkele tegenstander erin om de aanvoerder van Oranje te passeren. In Engeland zijn er overigens critici die dat betwijfelen: tegen Manchester United in december 2018 zou Marcus Rashford dat al een keer gelukt zijn, al telde dat volgens de regels van Opta dan weer niet als ‘voorbij dribbelen’.

Hoe dan ook: Van Dijk leek zo goed als onpasseerbaar, tot zondag. In de na strafschoppen verloren strijd om het Community Shield tegen Manchester City (1-1 na reguliere speeltijd)  ging Gabriel Jesus de veelgeprezen Nederlander voorbij. En dus is er na zo'n zeventien maanden en 65 wedstrijden een einde gekomen aan de statistiek van Van Dijk.