Gary McAllister met Steven Gerrard in 2012. De Schot is nu assistent van Gerrard bij Rangers.
Volledig scherm
Gary McAllister met Steven Gerrard in 2012. De Schot is nu assistent van Gerrard bij Rangers. © AFP

Gary McAllister flink toegetakeld in centrum van Leeds

Voormalig Schots international Gary McAllister (ex-speler van Leeds United en Liverpool) is zaterdagavond in het centrum van Leeds flink mishandeld. Volgens een verklaring van Dominic Matteo, eveneens oud-speler van Leeds United, heeft de huidige assistent-coach van Rangers bij de vechtpartij drie tanden verloren. 

Ook was er plastische chirurgie nodig om de verwondingen in zijn gezicht te repareren. 

McAllister deed zaterdagmiddag nog mee bij de Liverpool Legends tegen AC Milan Legends (3-2) op Anfield. Steven Gerrard, met wie hij samenwerkt bij Rangers, maakte in de laatste minuut de winnende goal. Met Dirk Kuyt, Sander Westerveld, Sami Hyypia, Jamie Carragher, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso Kaka, Filippo Inzaghi stonden er veel bekende namen op het veld in Liverpool. 

De 54-jarige McAllister ging vervolgens uit in Leeds, maar daar liep een mooie dag heel vervelend af. McAllister stond met zijn vrouw in de nachtelijke uren op een taxi te wachten toen hij plotseling werd aangevallen. Volgens Matteo is de vermoedelijke dader van Amerikaanse afkomst en gezien de verwondingen bij de oud-middenvelder zou hij een boksbeugel of iets dergelijks hebben gebruikt om het gezicht van McAllister toe te takelen.

BBC Merseyside on Twitter

Gary McAllister's recovering after being attacked in Leeds hours after he was at the #Liverpool legends game at Anfield on Saturday. The ex Reds captain was with his wife when a man punched him in the face outside a bar & was taken to hospital where he reportedly needed stitches.

Gary McAllister is assistent van Steven Gerrard bij Rangers.
Volledig scherm
Gary McAllister is assistent van Steven Gerrard bij Rangers. © BSR Agency