Volledig scherm
Sven van der Mierden in actie in de GP van Tsjechië. © Hutten Metaal Yamaha Racing

Geblesseerde Van der Mierden zegt Lommel af

Motorcrosser Sven van der Mierden heeft zich vanwege een handblessure afgemeld voor de Grand Prix dit weekeinde in Lommel. De 23-jarige motorcrosser uit Valkenswaard liep de blessure woensdag op tijdens een trainingsongeluk in Berghem. 

Op datzelfde circuit brak Jeffrey Herlings twee maanden geleden tijdens een training een sleutelbeen, waardoor hij een Grand Prix moest missen.

Gezwollen

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Van der Mierden zijn hand op twee plekken gebroken heeft. ,,Dankzij de behandeling was er binnen 24 uur al verbetering. Maar de hand is te veel gezwollen en doet te veel pijn om dit weekend te kunnen starten", zei de Yamaha-rijder. ,,In de MXGP-klasse moet je 110 procent fit zijn om mee te doen en helaas ben ik dat nu niet."

De coureur van Hutten Metaal Yamaha Racing  is geen vaste klant in de koningsklasse van het WK. Lommel zou zijn vierde GP-optreden van dit jaar worden. Graag had hij zijn puntentotaal van 1 (20e in een manche in woonplaats Valkenswaard) opgewaardeerd. ,,Maar een blessure is een blessure, daar doe je niets tegen."