Volledig scherm
Gerard de Rooy was de snelste van de vrachtwagens in etappe 1 van de Africa Eco Race. © Team De Rooy

Gerard de Rooy tijdens race belaagd door stenengooiers

Stenengooiers hebben dinsdag tijdens de eerste etappe van de Africa Eco Race  opschudding veroorzaakt onder de deelnemers. Van de truck van Gerard de Rooy sneuvelde een zijruit.  

,,Gelukkig is er niemand gewond geraakt", reageerde De Rooy. ,,Op 10, 15 kilometer voor de finish stond een groepje stenengooiers. We hebben een klinker door de zijruit gekregen. Een aantal anderen hebben stenen op de voorruit gekregen.” 

De Rooy's teamgenoot Wuf van Ginkel zag het groepje staan bij het uitkomen van een bocht, waar hij driftend doorheen kwam. ,,Daardoor reed ik min of meer recht op ze af en daar schrokken ze blijkbaar toch van, want ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen. Dat is waarschijnlijk ons geluk geweest.”

Het team van Jan van de Laar uit Best kwam er aanvankelijk zonder schade doorheen, maar kreeg op de verbindingsroute richting bivak alsnog een steen door de zijruit. ,,We waren vooraf gewaarschuwd dat het kon gebeuren”, reageerde navigator Ben van de Laar. ,,In de Dakar Rally in Zuid-Amerika gooien ze bloemen, hier gooien ze stenen. Beetje jammer.”

De Rooy was in de korte 1e etappe de snelste van de vrachtwagens. In het algemene autoklassement bezette hij de 3e plaats.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement