Volledig scherm
© AFP

Gevangenisdirecteur: Ronaldinho opgewekt en altijd lachend in de cel

Ronaldinho past zich snel aan het leven aan in een Paraguayaanse gevangenis. ,,Het gaat heel goed met hem”, vertelde gevangenisdirecteur Blas Vera in een interview aan persbureau Reuters. ,,Ik zie dat hij opgewekt is, net zoals je hem op televisie ziet, altijd glimlachend.”

Desondanks hopen zijn advocaten dat de voormalig Braziliaans international lopende het onderzoek binnenkort in huisarrest wordt geplaatst. Ronaldinho is in Paraguay gearresteerd omdat hij het land probeerde binnen te komen met een vals paspoort. De oud-speler van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain én tweevoudig wereldvoetballer van het jaar is samen met zijn broer in hoofdstad Asunción in hechtenis genomen. Zij verschijnen morgen voor de rechter. 

Comfortabel verblijf

Volledig scherm
© BSR Agency

Volgens gevangenisdirecteur Vera zit Ronaldinho in een comfortabele cel en heeft hij een tv en een ventilator tot zijn beschikking. De voormalig stervoetballer moet wel gebruikmaken van een gemeenschappelijke badkamer en heeft wel het recht om het terras regelmatig te gebruiken. Tot nu toe brachten zijn advocaten hem dagelijks eten - het gevangeniseten liet hij staan. 

In de maximale beveiligingsfaciliteit zitten ongeveer 195 gevangenen, onder wie politici en politieagenten, die worden beschuldigd van corruptie, evenals grote drugshandelaren. De gevaarlijkere gevangenen zijn gehuisvest in een andere vleugel dan Ronaldinho.

Carlos Gamarra, de voormalige aanvoerder van het nationale team van Paraguay die ook voor verschillende Braziliaanse clubs speelde, bezocht Ronaldinho zondag met een groep ex-voetballers in de gevangenis. De 39-jarige Braziliaan, die vorig jaar door de rechtse regering van Brazilië werd benoemd tot toeristisch ambassadeur, arriveerde woensdag in Paraguay. Hij was uitgenodigd door een lokale casino-eigenaar. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP