Volledig scherm
Jeffrey Herlings vierde in Frankrijk zijn 75ste GP-zege. © Ray Archer

Gokje Herlings pakt goed uit: 75ste GP-zege

Aan zelfvertrouwen heeft Jeffrey Herlings op dit moment geen gebrek. Dus durfde hij vandaag voor de start van de Grand Prix van Frankrijk wel een gokje te wagen. De motorcrosser zocht een startplekje op helemaal aan de buitenkant. 

Mathematisch gezien moest hij tot aan de eerste bocht de meeste meters afleggen van het hele veld.  Maar aan de buitenkant waren de modderige sporen minder diep.  Zijn gok pakte de eerste manche beter uit dan de tweede. De uitkomst was in beide gevallen dezelfde. Op het einde was Herlings toch weer de sterkste.

Zo behaalde de 23-jarige motorcrosser uit Oploo in Saint Jean d'Angély zijn 75ste Grand Prix-zege in zijn carrière. Gaat hij in dit tempo door, dan is het absolute record van de Belg Stefan Everts (101) niet lang meer veilig. Herlings steekt er de laatste WK-wedstrijden met kop en schouders uit. Of hij nu kopstart neemt, of pas op een tiende positie de eerste bocht rondt. In het laatste geval krijgt het publiek wel een spannende race te zien. Want de eerste manche was ronduit saai, omdat de Brabander van start tot finish domineerde. 

Jacht

Hij bewaarde het beste tot het laatste, de jacht op rivaal Antonio Cairoli die in de tweede manche lange tijd aan de leiding reed. Het gat met Herlings was op een gegeven moment zelfs meer dan 10 seconden. Cairoli, die klaagde over een knieblessure, kon het hoge tempo niet vasthouden en voelde de druk van achteren toenemen. 

In tegenstelling tot vorige week bleef lichamelijk contact tussen de KTM-kopstukken uit bij de cleane inhaalactie van Herlings. Cairoli was na de finish de eerste om Herlings te feliciteren met de jubileumzege. Herlings bouwde zijn voorsprong in de WK-stand uit met 5 punten, tot 62.

Coldenhoff 6de

Glenn Coldenhoff, de derde fabrieksrijder van KTM, eindigde als zesde in het dagklassement. In de eerste manche bewees hij Herlings een dienst door Cairoli lange tijd op te houden. In de tweede manche kende Coldenhoff voor zijn doen een slechte start, maar knokte zich nog knap terug naar een zevende plaats. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement