Haase sneuvelt in tweede ronde Rosmalen

VIDEODag 3 van het grastoernooi in Rosmalen heeft geen Nederlands succes opgeleverd in het enkelspel. Na Bibiane Schoofs en Arantxa Rus verloor ook Robin Haase zijn tweederondepartij. De Australische qualifier Bernard Tomic was met 6-3 en 7-5 te sterk.

Door Rik Spekenbrink

Haase trof de nummer 181 van de wereld, maar die ranking vertekent. Tomic heeft genoeg talent, maar haalde afgelopen jaren door een langdurige blessures en soms ook motivatieproblemen lang niet altijd het beste uit zichzelf. Hij staat bekend als enfant terrible. Haase had het enige onderlinge treffen met Tomic in 2016 in Boekarest gewonnen.

In Rosmalen speelde de Australiër echter een gedegen partij. In de eerste set kwam Tomic, sterk serverend, geen moment in de problemen. Haase kende één mindere opslagbeurt, werd gebroken en dat kostte hem direct de set.

Tomic leek daarna snel klaar te willen zijn, hij brak Haase in de openingsgame van de tweede set meteen. Maar op 4-3 was daar de kans die altijd komt, en de Hagenaar brak Tomic terug. Een tiebreak leek in de maak, maar een zwakke game van Haase op 5-5 werd hem fataal.

Het Libéma Open is live te volgen op Ziggo Sport.

Volledig scherm
Robin Haase. © Getty Images