Volledig scherm
Ephrahim Jerry uit Eindhoven in actie tegen Turkije. © Reza Karimi

Handballer Jerry: supporter van weleer die nu zelf wordt toegejuicht

Sinds de komst van een nieuwe bondscoach behoort Ephrahim Jerry (21) uit Eindhoven tot de selectie van de Nederlandse handballers. Voor velen, maar ook zeker voor hemzelf, was dat een grote verrassing.

Dollend met zijn teamgenoten komt Ephrahim Jerry uit het restaurant in de Topsporthal in Sittard gelopen. Een van de grootste handbaltalenten van Nederland heeft net gegeten en gaat rusten voor hij met Oranje weer gaat trainen als voorbereiding op de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen België.

Handballer én arts

Wint Nederland, dan speelt het in juni twee play-offduels voor een WK-ticket. Voor Jerry bestaat rusten deze dagen niet alleen uit op bed liggen en Netflix kijken. Hij duikt als derdejaarsstudent geneeskunde ook in de studieboeken. De Eindhovenaar droomt van successen als handballer én als arts. ,,Op Facebook kwam er deze week een foto voorbij dat ik als supporter bij Oranje op de tribune zat. En nu sta ik zelf tussen deze internationals en heb ik al meer mogen spelen dan ik ooit had verwacht."

Wennen

Waar bondscoach Erlingur Richardsson hem in Turkije nog vooral inzette als verdediger, mocht Jerry in Sittard zondag ook aanvallend zijn steentje bijdragen. Met succes. Hij wist vijfmaal te scoren. ,,Oké, ik mag nu ook aanvallen, dacht ik. Dat was best gek", blikt hij erop terug. Op de tribunes gingen zijn moeder en vijf broertjes en zusjes ondertussen uit hun dak. Heel even kende Jerry een momentje van onzekerheid. Een vragende blik ging richting de bank. ,,Het was best wennen. Maar doelman Gerrie Eijlers (tien jaar Bundesliga-ervaring, red.) zei: 'Je moet gewoon doen wat je altijd doet en dat is schieten'. Dat was fijn, daar krijg ik zelfvertrouwen van."

Jerry wil met Oranje het WK halen. België is morgen de eerste horde. ,,Daarna moeten we een beetje geluk hebben met de loting. Iedereen is sceptisch, maar mijn gevoel zegt dat we het gaan halen. Op een WK staan tussen al die sterren, dat is echt een droom."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8698 stemmen