Volledig scherm
PREMIUM
Kay van de Vorst raakte in de voorbereiding van dit seizoen geblesseerd aan zijn schouder. © Orange Pictures

Het geduld van Kay van de Vorst wordt beloond bij Helmond Sport

Als reservespeler van Helmond Sport kom je dit seizoen moeilijk aan je trekken. Toch zal je Kay van de Vorst (18) niet gauw horen mopperen. De Helmondse middenvelder, die gisteren 90 minuten maakte in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-1), is kalm. ,,Ik leer veel.”

De reserves van Helmond Sport speelden vorig seizoen nog hun duels in de beloftencompetitie, maar dit seizoen is dat elftal overgenomen door VVV-Venlo. Met die club heeft Helmond Sport op papier nog een gezamenlijk beloftenelftal plus jeugdopleiding, maar de praktijk is anders. En dus moeten de spelers die amper minuten maken zich vooral tevreden stellen met trainingen en – sporadisch – een oefenwedstrijd. Zoals gisteren tegen Fortuna Sittard (1-1). ,,Het was weer even wennen, ja. Maar wel lekker”, zegt Kay van de Vorst, terwijl hij nog uit staat te hijgen aan de rand van het grasveld van RKVV Walburgia in Ohé en Laak.

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.