Volledig scherm
Samy Bourard. © BSR Agency

Het thuis ongeslagen FC Eindhoven moet het op het verjaardagsfeest zonder ploegtopscorer doen

FC Eindhoven viert zaterdag zijn 110-jarig bestaan en wil de festiviteiten vanavond aftrappen met winst op MVV. De punten moeten binnengehaald worden zonder ploegtopscorer Samy Bourard, die een schorsing uitzit.

Het Jan Louwers Stadion is dit seizoen tot dusver een onneembare vesting gebleken, met in zes thuisduels vier zeges en twee remises. Ook een blik op de ranglijst leert dat FC Eindhoven vanavond de favoriet is. De Eindhovenaren staan op plek twaalf, terwijl de Maastrichtenaren op de voorlaatste plaats bivakkeren.

Topschutter ontbreekt

Bij FC Eindhoven valt er wel opnieuw een brok scorend vermogen weg, door de schorsing van topschutter Samy Bourard (vijf goals dit seizoen). De felle aanvallende middenvelder pakte vorige week, op bezoek bij Excelsior (5-4 verlies), zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Cas Faber lijkt Bourard tegen MVV te vervangen op het middenveld.

Tegenover de afwezigheid van de Belg staat een terugkeer van Marcelo Lopes, die door blessureleed vijf officiële wedstrijden miste, maar vanavond tegen MVV weer bij de selectie zit. De verwachting is dat de Portugese buitenspeler, die dit seizoen direct betrokken was bij zeven goals (drie doelpunten, vier assists), niet in de basis staat.

Cicilia kiest voor FCE

De goals kunnen tegen MVV ook komen van Rigino Cicilia, die in de afgelopen twee duels zijn seizoenstotaal van nul naar vier treffers tilde. De spits kon dit weekend met de nationale ploeg van Curaçao op pad, maar koos ‘na goed overleg’ met beide partijen voor FC Eindhoven. Cicilia moet dus nog even wachten op zijn interlanddebuut. Begin oktober kreeg hij zijn eerste uitnodiging, maar bleef toen thuis vanwege fysieke klachten.

Volledig scherm
Rigino Cicilia in actie tegen Excelsior. © BSR Agency
  1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
    Wereldelftal

    Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

    Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.