Een minuut stilte ter nagedachtenis van Liesbeth van der Velden-Jonkers, moeder van Oranje-Rood-aanvoerster Daphne van der Velden.
Volledig scherm
Een minuut stilte ter nagedachtenis van Liesbeth van der Velden-Jonkers, moeder van Oranje-Rood-aanvoerster Daphne van der Velden. © BSR Agency

Hockey even bijzaak voor winnende hockeysters Oranje-Rood

Hockeyclub Oranje-Rood werd afgelopen donderdag opgeschrikt door het overlijden van Liesbeth van der Velden-Jonkers. De moeder van dames 1-aanvoerster Daphne en clubmanager Babette van der Velden overleed na een ziekbed op 59-jarige leeftijd. 

Liesbeth van der Velden vervulde vele functies bij de Eindhovense club. Zo was ze na haar actieve loopbaan bij Oranje Zwart onder andere lid van de technische commissie, manager van meisjes A1 en dames 1 en vrijwilligster bij wedstrijden in de play-offs en Euro Hockey League. Dankzij al haar verdiensten voor de club werd Liesbeth van der Velden uitgeroepen tot Lid van Verdienste.

Voorafgaand aan het duel met Laren zondagmiddag vond een indrukwekkende minuut stilte plaats waarbij alle speelsters een kring vormden in de middencirkel. Oranje-Rood - waar Daphne van der Velden ervoor koos om te spelen - kwam in het eerste kwart op voorsprong via Manu Urroz. Dat was tevens de ruststand.

De Eindhovense hockeysters misten vele kansen en zagen Laren 10 minuten voor tijd gelijkmaken via een frommelgoal van Laura Marell. Twee minuten later zette Daphne Nikkels orde op zaken; 2-1.

Daphne van der Velden wordt omhelst door Donja Zwinkels.
Volledig scherm
Daphne van der Velden wordt omhelst door Donja Zwinkels. © DCI Media