Richèl Hogenkamp.
Volledig scherm
Richèl Hogenkamp. © Getty Images

Hogenkamp nog één zege verwijderd van hoofdtoernooi US Open

Richèl Hogenkamp heeft zich weten te plaatsen voor de finales van het kwalificatietoernooi voor de US Open. De Nederlandse nummer 208 van de wereld versloeg de Russische Valeria Savinytsj in twee sets: 6-4 6-3. De andere Nederlandse tennissters in de tweede ronde van de kwalificaties Quirine Lemoine en Bibiane Schoofs redden het niet.

De 28-jarige Savinytsj staat 29 plaatsen hoger op de mondiale ranking, maar Hogenkamp brak direct twee keer de service van de Russische. De 27-jarige Doetinchemse zag Savinytsj terugkomen tot 4-4 waarna ze de set toch won. In de tweede set nam Hogenkamp een voorsprong van drie games en gaf die niet meer uit handen.

Hogenkamp bereikte twee keer eerder het hoofdtoernooi in New York, in 2017 en 2016. Haar beste prestatie was in 2016, toen ze de tweede ronde haalde.

Na Hogenkamp lukte het Lemoine en Schoofs niet om de laatste ronde van het kwalificatietoernooi te halen. Beide speelsters wonnen de eerste set maar gingen alsnog onderuit op het Amerikaanse hardcourt.

Lemoine, de nummer 257 van de wereld, verraste de Spaanse Paula Badosa Gibert in de eerste set. Gibert, 91e op de mondiale ranking en als tweede geplaatst in de kwalificaties, moest vol aan de bak tegen de Nederlandse maar won wel: 6-7 (6) 6-4 6-2.

Schoofs, 160ste van de wereld, wist ook via een tiebreak de eerste set te winnen. De Slowaakse Kristina Kucova, die slechts enkele plaatsen hoger op de ranking staat, trok de wedstrijd alsnog naar zich toe: 6-7 (1) 6-2 6-3.