Volledig scherm
OSS, Frans Heesen stadion, 14-04-2017,voetbal, Jupiler League, seizoen 2016-2017, FC Oss - Jong PSV, PSV trainer/coach Pascal Jansen © Remko Kool

Jansen complimenteert
jonge groep van Jong PSV bij MVV

MAASTRICHT - "Of we misschien hadden moeten winnen? We hadden moeten winnen", vond Jong PSV-trainer Pascal Jansen na MVV-Jong PSV (2-2). Zijn ploeg kwam twee keer op achterstand in Maastricht, maar vocht knap terug. 

"We hadden vanavond een heel jonge groep en hadden in De Geusselt MVV in de greep. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Wel vergeten we om voor de goal door te drukken. We hebben de mogelijkheden gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar dat nagelaten."

Jong PSV kreeg in de eerste helft al de nodige kansen, onder meer via Joël Piroe en Matthias Verreth, die een schuiver voorlangs zag gaan. Even daarvoor vergat Kenneth Paal in kansrijke positie de bal mee te nemen. Kort voor rust kwam MVV een keer beslissend door en was het direct raak via N'Koyi (1-0). "Na rust komen we dan knap terug, maar vergeten we weer de kansen af te maken." Suently Alberto zorgde uit een corner met het hoofd voor de 1-1, maar het was MVV dat via een vrije trap (terecht toegekend, vond Jansen) op 2-1 kwam. Met een prima actie zorgde Albert Gudmundsson ervoor dat de 2-2 er kort voor tijd nog kwam. 

Jansen keek nog even naar de ranglijst in de eerste divisie. "We gaan voor zes punten in de laatste wedstrijden en kijken dan wat het oplevert. Bijna iedereen is fit en we hebben nauwelijks gele kaarten gekregen dit seizoen en dus weinig te maken met schorsingen", zei hij. Jong PSV staat nu vierde en heeft vijf punten achterstand op nummer drie Cambuur. Nummer vijf staat weer vier punten achter.

Door het gelijkspel hield Jong PSV in ieder geval MVV van zich af. Bij een zege waren de Maastrichtenaren op twee punten van de Eindhovense beloften gekomen.