Volledig scherm
Stefanos Tsitsipas tijdens zijn partij tegen Nicolas Jarry. © ANP

Jarry stunt in Rosmalen tegen Tsitsipas

De Chileen Nicolas Jarry heeft in Rosmalen voor een stunt gezorgd. De nummer zestig van de wereld knikkerde de als eerste geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas in de tweede ronde uit het toernooi. Jarry had drie sets en twee uur nodig: 6-3, 3-6, 6-4. Het was pas het eerste optreden van Tsitsipas in Rosmalen dit jaar. Hij had in de eerste ronde een bye.

Jarry speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Richard Gasquet en de Kazak Mikhail Kukushkin.

Tegen de sterk serverende Jarry, die in totaal dertien aces sloeg, had Tsitsipas in de eerste set weinig in te brengen. Hij kreeg geen enkel breakpoint en won maar acht punten op de opslag van de nummer 60 van de wereld. Tsitsipas kwam in de tweede set met 3-0 voor en hield zijn voorsprong vast. In de beslissende set verloor de nummer 6 van de wereld op 5-4 zijn servicegame.

Volledig scherm
Nicolas Jarry. © ANP

De 20-jarige Tsitsipas stond voor de tweede keer in het hoofdtoernooi in Rosmalen. Vorig jaar verloor hij in de kwartfinales. 

Na de uitschakeling van Tsitsipas is de Kroaat Borna Coric, de mondiale nummer 15, de hoogstgeplaatste speler die nog in het toernooi zit.

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9349 stemmen