Volledig scherm
Archieffoto: Jelle de Louw in het shirt van FC Den Bosch (rechts). © J Vdputten

Jelle de Louw keert terug naar Nijnsel

Middenvelder Jelle de Louw (20) keert volgend seizoen terug bij Nijnsel. Hij speelde voorheen bij FC Den Bosch en kwam dit seizoen voor Jong RKC Waalwijk uit, maar stopte daar voortijdig.

De Louw begon in de pupillen bij Nijnsel en verliet de club in 2015 voor de jeugdopleiding van FC Den Bosch. De Nijnselnaar maakte op 8 mei 2015 als invaller zijn competitiedebuut in het eerste elftal van FC Den Bosch in de thuiswedstrijd tegen Almere City. In de twee seizoenen hierna zat hij nog enkele wedstrijden op de bank bij de hoofdmacht, maar speelde verder alleen in Jong FC Den Bosch. Met die ploeg kwam hij vorig seizoen in derde divisie uit. Vorige zomer vertrok De Louw naar RKC Waalwijk, waar hij eveneens in het beloftenteam speelde.Hij voelde langzaam maar zeker de motivatie afnemen en stopte daarom na enkele wedstrijden.

Nijnsel

Op de clubsite van Nijnsel vertelt De Louw over zijn keuze om terug te keren op het oude nest: ,,Ik heb er goed over nagedacht en ook best wel veel met mijn vrienden over gesproken. Zij gaven uiteindelijk de doorslag. En Nijnsel is toch een gezellige en sociale club. Als het aan mij ligt dan ga ik straks lekker ballen op het middenveld, is altijd mijn plek geweest. En wat mijn ambities betreft: gewoon kampioen worden, liefst in de derde, maar anders in de vierde klasse."

Nijnsel strijdt momenteel voor lijfsbehoud in de derde klasse. Eerder was al bekend dat spits Stefan Hulsen na een eenjarig verblijf bij hoofdklasser RKSV Nuenen weer bij Nijnsel gaat voetballen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement