Volledig scherm
Joey Sleegers uit Helmond © Proshots

Joey Sleegers uit Helmond jaagt met Trencin op plek in Europa League

Joey Sleegers (23) uit Helmond wil donderdagavond met zijn club AS Trencin de eerste stap zetten richting plaatsing voor de Europa League. In de eerste voorronde is FK Budućnost Podgorica uit Montenegro de tegenstander, volgende week is de return in eigen huis. 

Mocht Trencin, geleid door voormalig FC Eindhoven-coach Ricardo Moniz, de eerste ronde overleven dan stuit het in de tweede ronde op de winnaar van het treffen tussen Zaria Balti (Moldavië) en Górnik Zabrze (Polen). Als Trencin ook die ronde doorkomt, volgen nog twee voorrondes. In totaal moet de club van eigenaar Tscheu La Ling dus vier voorrondes overleven om in het hoofdtoernooi terecht te komen. 

Nog nooit speelde Trencin in het hoofdtoernooi van de Europa League (of voorloper UEFA Cup) of Champions League. In 2015 en 2016 strandde de ploeg in de voorrondes van de Champions League, ook waren de voorrondes van de Europa League meerdere keren het eindstation. Vorig seizoen eindigde het Europese avontuur in de tweede voorronde van de Europa League.  

Nederlandse enclave

Vorig seizoen eindigde Trecin op de vijfde plek en plaatste zich via play-offs voor de voorronde van de Europa League. De competitie begint op 22 juli met een uitwedstrijd tegen FC Nitra. 

Sleegers genoot zijn opleiding bij Feyenoord, waarna hij medio 2014 op huurbasis bij FC Eindhoven belandde. Begin 2018 maakte hij de overstap naar Trencin. Bij Trencin spelen ook landgenoten Aschraf El Mahdioui, Philippe van Arnhem (ex-RKC), Imran Oulad Omar, Desley Ubbink (ex-RKC) en Milton Klooster.