Volledig scherm
Jurgen Streppel © Pim Ras Fotografie

Jurgen Streppel wacht in Cyprus met complete selectie al drie maanden op salaris

videoVoormalig Willem II- en sc Heerenveen-trainer Jurgen Streppel bevindt zich met zijn Cypriotische club Anorthosis Famagusta in een tamelijk chaotische situatie. De spelers en technische staf van de club wachten al drie maanden op hun salaris en de club heeft momenteel geen dokter in dienst, zo liet Streppel weten na de laatste competitiewedstrijd voor de Cypriotische play-offs. 

Anorthosis is in principe als vijfde geëindigd in de reguliere competitie en had dus recht op deelname aan de play-offs om het kampioenschap, waar de beste zes teams deel van uitmaken. De ploeg krijgt echter zes punten aftrek, omdat de net aangetrokken keeper Francis Uzoho eerder deze maand is opgesteld terwijl zijn medische papieren niet in orde waren. Bovendien werd daardoor de begin deze maand gewonnen wedstrijd tegen Apollon reglementair een 0-3 nederlaag. ,,Er is hier niet eens een dokter in dienst”, zei Streppel erover. 

De coach reageerde zaterdagavond vanuit Cyprus en stelt dat hij niet helemaal verrast is. ,,Toen ik hier in oktober heen ging, wist ik dat je met dit soort dingen te maken kunt krijgen. Ik ga ervan uit dat het allemaal goed komt, maar voor de ploeg is het niet makkelijk geweest. We wilden vandaag een soort statement maken met zijn allen en hopen dat het uiteindelijk in orde komt. Mijn contract is waterdicht, dus ik ga niet uit van problemen. Ik wil er ook niet te veel naar buiten toe over zeuren, omdat dit dingen zijn waarvan je weet dat ze kunnen gebeuren. Toch was het vandaag tijd om even een punt te maken.”

Streppel nam in Cyprus tijdens een persconferentie het woord, terwijl de spelers van Anorthosis naast hem in de zaal stonden. ,,Ondanks alle problemen hebben ze zich heel professioneel opgesteld en winnen we vandaag ook nog in de absolute slotfase. Dat zegt wel iets over ze, het is niet makkelijk geweest.” Sinds Streppel in oktober instapte, verbeterden de resultaten van de ploeg aanmerkelijk. Door de straf is het goede werk echter tenietgedaan en gaan andere ploegen strijden om het kampioenschap. ,,Het niveau in deze competitie is bij de topploegen gewoon goed.” Met teams als Apoel, Apollon, Limassol en AEK Larnaca zijn er voldoende ploegen in de competitie die de afgelopen jaren volop Europese ervaring opdeden.