Volledig scherm
© REUTERS

Juve-talent Kean biecht op: bal gestolen van priester

Moise Kean is een van de grootste talenten in de Serie A. Nu schittert de 19-jarige Italiaan bij Juventus, maar nog niet zo lang geleden voetbalde hij elke dag op het kerkpleintje. Dan stal hij wel eens een bal van de priester, zo bekent Kean.

,,Ik was een keer zo wanhopig om te voetballen dat ik een bal stal van een priester. Hij had altijd een bal in de kast, maar die deed hij nooit op slot. Elke keer als ik mijn eigen bal kwijt raakte door hem bijvoorbeeld in een tuin te schieten, pakte ik stiekem de bal uit de kast”, aldus Kean tegen The Players’Tribune.

Op het kerkpleintje in Asti, nabij Turijn, ging het er hard aan toe. Er werd zes tegen zes gespeeld en iedereen moest 10 euro inleggen. Het prijzengeld was voor de winnende partij. ,,Ik smeekte, leende en stal geld om mijn inzet te kunnen betalen. Als je op het pleintje werd getackled, kon je maar beter doen alsof het geen pijn deed. Anders zou men je pesten. Als je zo moet voetballen, leer je wel hoe je hongerig moet zijn. Daarom dank ik God elke dag dat ik de bal van de priester heb gestolen.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AFP