Volledig scherm
Eindhoven Kemphanen-speler Kayo van Zoest © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kemphanen blijft tobben; 3-5 verlies tegen Devils Nijmegen

Het is tot nog toe een moeizaam seizoen voor de ijshockeyers van Eindhoven Kemphanen. Zondag werd in eigen huis in de competitie verloren van Devils Nijmegen: 3-5. Zaterdag was er in de beker wel een zege op Amsterdam Tigers, maar liep het allemaal wat stroef voor Kemphanen.

Goed, Kemphanen kampt nog altijd met een aantal geblesseerden, maar van de seizoenstart in zowel de beker als de competitie hadden de Eindhovenaren toch wat anders voorgesteld. Na twee nederlagen in de beker, ging zondag de tweede BeNe-Leaguewedstrijd verloren.

Saillant detail in het duel zondag: bij Devils deed Nick de Jong mee. Tot afgelopen week was hij nog speler van Eindhoven Kemphanen, maar privé-overwegingen deden hem doen besluiten te verkassen naar Nijmegen. De Jong woont vlakbij de Nijmeegse ijshockeyhal, hij werkt in Nijmegen en zijn vrouw is hoogzwanger van hun tweede kindje. Al met al overwegingen voor de voormalig assistent-coach van Tilburg Trappers om dichter bij huis te gaan ijshockeyen.

Het was een andere ex-Trappers die Kemphanen zondag het meeste pijn deed. Levi Houkes maakte de 2-2, 3-3 en 3-4.

Roderick van den Hout (1-0), Mike Verschuren (2-0), Sebastian Kragt (3-2), scoorden voor Kemphanen, dat al binnen elf minuten op 2-0 stond.  

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7470 stemmen