Volledig scherm
Eindhoven Kemphanen-speler Kayo van Zoest © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kemphanen blijft tobben; 3-5 verlies tegen Devils Nijmegen

Het is tot nog toe een moeizaam seizoen voor de ijshockeyers van Eindhoven Kemphanen. Zondag werd in eigen huis in de competitie verloren van Devils Nijmegen: 3-5. Zaterdag was er in de beker wel een zege op Amsterdam Tigers, maar liep het allemaal wat stroef voor Kemphanen.

Goed, Kemphanen kampt nog altijd met een aantal geblesseerden, maar van de seizoenstart in zowel de beker als de competitie hadden de Eindhovenaren toch wat anders voorgesteld. Na twee nederlagen in de beker, ging zondag de tweede BeNe-Leaguewedstrijd verloren.

Saillant detail in het duel zondag: bij Devils deed Nick de Jong mee. Tot afgelopen week was hij nog speler van Eindhoven Kemphanen, maar privé-overwegingen deden hem doen besluiten te verkassen naar Nijmegen. De Jong woont vlakbij de Nijmeegse ijshockeyhal, hij werkt in Nijmegen en zijn vrouw is hoogzwanger van hun tweede kindje. Al met al overwegingen voor de voormalig assistent-coach van Tilburg Trappers om dichter bij huis te gaan ijshockeyen.

Het was een andere ex-Trappers die Kemphanen zondag het meeste pijn deed. Levi Houkes maakte de 2-2, 3-3 en 3-4.

Roderick van den Hout (1-0), Mike Verschuren (2-0), Sebastian Kragt (3-2), scoorden voor Kemphanen, dat al binnen elf minuten op 2-0 stond.  

  1. Alflen laat spelers Helmond Sport documentaire over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

    Alflen laat spelers Helmond Sport documentai­re over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

    Helmond Sport-trainer Robby Alflen haalt alles uit de kast om zijn spelers iedere week weer op te lappen. Onlangs deed hij dat door de spelersgroep de documentaire over Paralympisch kampioen Bibian Mentel te laten zien. ,,Als je ziet wat zij heeft gemaakt en hoe zij altijd weer opkrabbelt... Dat is ongelooflijk. Je moet altijd doorgaan. Dat is de boodschap die ik de jongens mee wilde geven.”
  2. Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrikkelijk’

    Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrik­ke­lijk’

    Eindhoven Atletiek heeft trainer Robert de Wit, drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen weggestuurd na een nieuw incident. Een jeugdlid had een klacht ingediend over ongewenste opmerkingen, eerder kreeg Eindhovenaar De Wit al een tik op zijn vingers en twee jaar proeftijd vanwege ‘verbaal seksueel grensoverschrijdend gedrag’ tegen een meerderjarige atlete van de club, aldus Eindhoven Atletiek-voorzitter Patrick Stassen. ,,Het is een optelsom”, zegt de voorzitter.