KLM Open mooi 'opwarmertje' voor golfer Van Meijel

Lars van Meijel uit Best is bezig aan een sterk debuutseizoen als profgolfer. Op het KLM Open dat vanochtend begint, mikt hij op een plek in de top twintig. Toch wordt het voor hem pas spannend ná het grootste golftoernooi van Nederland.

Volledig scherm
Golfer Lars van Meijel uit Best doet vanaf donderdag mee aan het KLM Open in Spijk. Foto Bram Berkien © Bram Berkien Fotografie

Met één overwinning en in totaal zeven toptien-noteringen in dertien toernooien kent Lars van Meijel een uitstekend debuutjaar als profgolfer. De 23-jarige Bestenaar speelt op de Alps Tour; dat is na de Europese Tour (waarop Joost Luiten actief is) en de Challenge Tour het derde profniveau in Europa. Door zijn sterke spel op toernooien in onder meer Italië, Frankrijk, Spanje en Egypte was het geen verrassing dat Van Meijel vorige week een wild card ontving voor het KLM Open dat deel uitmaakt van de Europese Tour.

Nederlands meest prestigieuze golftoernooi vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op golfbaan The Dutch in Spijk, bij Gorinchem. ,,De baan is vrij lang en dat ligt mij redelijk goed”, zegt Van Meijel die vooral bekendstaat om zijn lange spel, van tee tot green. ,,Maar dit seizoen gaat ook het putten en het korte spel heel goed.”

Vertrouwen

Van Meijel heeft de afgelopen weken veel vertrouwen getankt met een zesde plek (Luxemburg) en een zevende plek (Italië) op toernooien van de Alps Tour. ,,Ik kom niet alleen naar het KLM Open om de cut (schifting na twee ronden, red.) te halen. Ik wil in de top twintig eindigen. Maar goed, ik zag dat de weersverwachtingen slecht zijn en daar moet je ook mee dealen”, zegt de man die de eerste veertien jaar van zijn leven in Italië woonde.

Het KLM Open is voor de jonge golfer een ideaal toernooi om zich in de kijker te spelen. Maar de drie toernooien die Van Meijel hierna speelt, zijn vele malen belangrijker voor zijn nabije toekomst. De golfer uit Best moet in de resterende drie wedstrijden op de Alps Tour stabiel blijven presteren om te promoveren naar de Challenge Tour, het tweede Europese profniveau. Op dit moment staat Van Meijel in de ranking van de Alps Tour op de derde plek. Een plaats in de top-vijf is voldoende voor promotie. ,,Driemaal in de toptien eindigen moet voldoende zijn”, denkt Van Meijel die binnen drie jaar op de Europese Tour hoopt te spelen.

Brabanders

Op The Dutch verschijnen vandaag negentien Nederlanders op de baan waar Joost Luiten zijn titel verdedigt. Behalve Van Meijel komen nog zeven Brabanders in actie: geboren Eindhovenaar Maarten Lafeber (zijn 22ste deelname), Ruben van Uden (Helmond), Max Albertus (Oss) en de amateurs Lars Keunen (Deurne), Stan Kraai (Vlijmen), Pierre Verlaar (St. Willebrord) en Nordin van Tilburg (Ossendrecht).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement