Volledig scherm
Jürgen Locadia viert zijn doelpunt tegen Roda JC. Het zal niet zijn laatste goal voor de Eindhovense club zijn. © Erwin Spek

'Kom op, ik speel voor een mooie club'

Tussen de artsen, ziekenhuisslangen en naalden verkeerde Jürgen Locadia vorige week in de veronderstelling dat hij PSV zou gaan verlaten. De Premier League was het voorland toen de spits het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop voor een medische keuring binnenreed. Een langer verblijf bij PSV was de realiteit nadat hij de deur bij de gespecialiseerde artsen van TopSupport weer achter zich dicht trok. 

Een doldwaze slotdag op de transfermarkt leidde uiteindelijk tot niets, behalve de bevestiging dat Locadia in de toekomst een kassucces voor PSV kan worden. ,,Natuurlijk is dat dan even een lichte teleurstelling, maar kom op. Ik heb niks te klagen en speel al jaren voor een hele mooie club", vertelde hij gisteren bij het trainingsveld van PSV.

Locadia zou naar de Premier League gaan en niet naar het op het tweede niveau (The Championship) uitkomende Wolverhampton Wanderers, zo was de bedoeling. Een bod van 'The Wolves' was er wel en domineerde de berichtgeving, maar die optie was al afgevallen. Alles leek zo goed als rond, maar een deal tussen PSV en de geïnteresseerde Premier Leagueclub kwam er toch niet. Waarschijnlijk ging het om een stap naar Brighton & Hove Albion, hoewel Locadia dat zelf niet wil bevestigen. Wel ging het om een miljoenenbedrag. In dubbele cijfers, welteverstaan. ,,Brighton had wel interesse, maar wie precies wat heeft geboden of wat wilde, houd ik maar voor me. Ik heb dat met mijn zaakwaarnemer afgesproken", zo vertelde de aanvaller. ,,Daar houd ik me aan. Hij weet wat goed voor me is. PSV en hij hebben het zakelijke stuk gedaan en daar bemoei ik me niet al te veel mee."

Verhoudingen

Brighton kaapte eerder in de zomer al Davy Pröpper weg bij PSV en onderstreepte nog maar eens de financiële verhoudingen in het internationale voetbal. Clubs uit het rechterrijtje van de Premier League kunnen basisspelers van Nederlandse clubs vrijwel achteloos wegkopen. In de competitie waar het geld via verkochte tv-rechten tegen de plinten klotst, zag Locadia zichzelf wel acteren. ,,Ik heb het thuis goed met mijn gezin overlegd en we zagen het zitten. Op een gegeven moment bleek in het ziekenhuis dat PSV me toch niet wilde laten gaan. Dat kun je ook als een compliment beschouwen inderdaad. Of het zo erg is? Nee. Ik ben nog altijd gelukkig bij PSV. Ik speel hier al jarenlang en weet wat ik heb. En dat is goed."

Goed is goed genoeg voor Locadia, lijkt hij te willen zeggen. ,,Twee jaar geleden zou ik hier misschien anders op gereageerd hebben", zei hij gisteren. ,,Nu niet meer. Het is tijd voor een mooi seizoen met PSV en daar heb ik veel zin in. De rest komt later wel een keer. Als er nu al clubs komen na een jaar als het vorige (Locadia was lang geblesseerd, red.), dan komt het een andere keer vast wel goed met een transfer. Dit was ook iets van de allerlaatste transferdag en dan is het logisch dat PSV me niet meer wil laten gaan."

Twee jaar geleden kon Locadia ook al naar het beloofde Britse land en was bijvoorbeeld Sunderland in de markt voor hem. Het jaar daarop groeide hij bij PSV uit tot basisspeler op de linkerflank en nu staat Locadia op zijn favoriete plek geposteerd, in de punt van de aanval. ,,Dat is voor mij een pluspunt. Ik ben blij dat ik er na jaren nu toch een tijd mag spelen, maar zal het dan wel elke week moeten laten zien."

De keuring leverde hem toch nog iets belangrijks op. ,,Gelukkig ben ik gezond", zei hij met een lach. ,,Toch ook goed om te weten."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement