Volledig scherm
Cambuur-middenvelder Daniel Crowley (R) in duel met Jong PSV-speler Ramon Pascal Lundqvist (L). © Proshots

Jong PSV weet ook met crème de la crème van beloftenvloot niet te winnen

Jong PSV heeft aan het duel met Cambuur niet meer dan een gelijkspel overgehouden. Op De Herdgang kwamen 'PSV 2' en de formatie uit Leeuwarden een 1-1 overeen.

De ploeg van Dennis Haar wist al voor het vierde duel op rij niet te winnen, nadat de afgelopen duels Jong AZ en RKC al te sterk waren en tussendoor FC Emmen via een 1-1 ook een punt pakte op De Herdgang.

Het talententeam trad maandagavond aan met een formatie waarvan het nodige mocht worden verwacht. Met mannen als Sam Lammers, Albert Gudmundsson, Mauro Junior, Armando Obispo en Pablo Rosario stond de crème de la crème uit de beloftenvloot van PSV op het veld. Vedetten bij Jong PSV, maar een definitieve plek bij PSV 1 hebben ze dit seizoen nog niet kunnen afdwingen.

Aanvallende intenties

Tegen SC Cambuur startten de PSV-beloften overtuigend en met aanvallende intenties en dat vertaalde zich al snel in een goal. Nadat eerst Albert Gudmundsson gescoord leek te hebben - zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel - was het Cody Gakpo die de eerste treffer voor zijn rekening nam. Zijn vijfde van het seizoen al, in negen duels. Cambuur kwam daarna terug, doordat Ricardo Kip de reservedoelman van het eerste elftal van PSV wist te verschalken. Eloy Room kon zijn inzet net niet keren.

Daarna ontspon zich een duel waarin Jong PSV nog wel een paar kansen kreeg, maar in de eindfase niet door kon pakken. Een omhaal van Pablo Rosario was een van de hoogtepunten, maar de inzet strandde net naast het doel van Erik Cummins. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement