Ales Loprais onderweg tijdens de negende etappe. Het zou zijn laatste blijken te zijn tijdens deze Dakar Rally.
Volledig scherm
Ales Loprais onderweg tijdens de negende etappe. Het zou zijn laatste blijken te zijn tijdens deze Dakar Rally. © ANP

Loprais verlaat Dakar Rally na aanrijding met dodelijke afloop, Van Kasteren nieuwe leider bij trucks

Dakar-journaal Etappe 10Ales Loprais is woensdag niet meer van start gegaan in de Dakar Rally. De Tsjech raakte tijdens de negende etappe een toeschouwer die later op weg naar het ziekenhuis is overleden. Loprais besloot daarop uit de rally te stappen, zo meldt hij op sociale media.

 1. Forse boete Nelson Piquet, schoonvader van Max Verstappen, na opmerkingen over Lewis Hamilton

  Forse boete Nelson Piquet, schoonva­der van Max Verstappen, na opmerkin­gen over Lewis Hamilton

  De Braziliaanse oud-coureur Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, moet een boete van 5 miljoen Braziliaanse reaal betalen vanwege racistische en homofobe opmerkingen over Lewis Hamilton. Vier mensenrechtenorganisaties hadden de 70-jarige Piquet aangeklaagd. Een Braziliaanse rechtbank bepaalde dat de schoonvader van Max Verstappen een schadevergoeding van omgerekend bijna 900.000 euro moet betalen. Dat geld gaat naar fondsen die zich inzetten voor gelijkheid en inclusiviteit.
 2. Remco Evenepoel ondanks afwijzing ‘niet boos’ op Primoz Roglic, Kaden Groves wint op te grote fiets
  Ronde van Catalonië

  Remco Evenepoel ondanks afwijzing ‘niet boos’ op Primoz Roglic, Kaden Groves wint op te grote fiets

  Kaden Groves heeft zijn tweede dagsucces in de Ronde van Catalonië 2023 geboekt. De Australiër, donderdag ook al de beste, was in de zesde etappe de snelste van een uitgedund peloton, nadat hij materiaalpech kende op vier kilometer van de finish en zijn weg vervolgde op de fiets van ploeggenoot Xandro Meurisse, die zo'n vijf centimeter langer is dan Groves. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) pareerde een aanval van Remco Evenepoel en blijft leider in het algemeen klassement.