Volledig scherm
© Getty Images

Maradona krijgt van opponent Newell’s Old Boys ‘goddelijke’ behandeling

Newell’s Old Boys heeft oud-speler Diego Armando Maradona op een bijzondere manier geëerd. De  trainer van Gimnasia ging met zijn club op bezoek bij zijn oude werkgever en speciaal voor de Argentijnse legende had Newell’s Old Boys naast de spelersbank een troon neergezet. Leuk detail: op de troon was het woord ‘Dios’ (God) ingewerkt.

Als een koning bekeek Maradona de wedstrijd zodoende op een zeer comfortabele manier. Thuis kon er vanzelfsprekend worden meegekeken naar de wedstrijd, maar het was ook mogelijk om alleen naar Maradona te kijken. Een heuse ‘Diegocam’ (zie onder) was de hele wedstrijd op Maradona gericht.

Kijkers naar de Diegocam zagen Maradona vier keer juichen, want de ploeg van ‘Pluisje’ won de wedstrijd met 4-0. Voor Gimnasia was het pas de tweede zege van het seizoen en is de ploeg nu hekkensluiter af.  Newell’s staat zevende met vijf overwinningen.

Maradona speelde in de nadagen van zijn carrière ooit één seizoen voor Newell’s Old Boys. Veel verder dan vijf wedstrijden kwam hij niet, maar dat waren de fans en de club niet vergeten. Een grote schare supporters van Newell’s Old Boys kwam Maradona één dag voor de wedstrijd al groeten en toezingen bij z’n hotel.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA