Volledig scherm
Holkzen met zijn team op archiefbeeld. © REUTERS

Meedogenloze Holzken sloopt tegenstander tijdens debuut Aziatische ONE Championship

knock-outNieky Holzken heeft zaterdag in Jakarta zijn debuut gemaakt in de Aziatische ONE Championship. De Helmonder begon direct uitstekend. Na anderhalve ronde sloeg Holzken zijn tegenstander knock-out.

Na aftastend begin besloot Holzken alle registers open te trekken. De Helmondse vechter trapte tegenstander Cosmo Alexandre met zijn linkerbeen naar de grond. De eerste knock-down was een feit. Enkele seconden later ging Holzken furieus verder, waardoor Alexandre wederom naar de grond moest.

Na een duidelijke winst van de eerste ronde leek het een kwestie van tijd tot de knock-out. Die kwam er dan ook. Halverwege de tweede ronde sloeg de Holzken toe. Alexandre probeerde het nog met wat theater, maar een combinatie van de Helmonder was hem te veel. Op K-O trok Holzken de eerste wedstrijd in Azië naar hem toe. 

Overstap

De Helmonder tekende onlangs een van zijn ‘grootste contracten ooit’ bij ONE Championship, nadat hij jaren bij Glory onder contract stond. Holzken vocht zijn laatste partij vorig jaar op 8 december, hij verloor toen van Alim Nabiyev. Ook al omdat hij niet lekker meer in zijn vel zat.