Volledig scherm
Stef Clement op archiefbeeld. © photo: Cor Vos

Meesterknecht van Kruijswijk onzeker voor Tour door rugblessure

Stef Clement is voorlopig uit de roulatie. De 35-jarige wielrenner van LottoNL-Jumbo heeft tijdens een hoogtestage een rugblessure opgelopen. Of de blessure zijn optreden in Frankrijk in de weg staat, kon hij nog niet zeggen. ,,We werken er nu hard aan'', aldus Clement.

Door de rugklachten is Clement voorlopig niet in staat deel uit te maken van het peloton. Onduidelijk is nog hoe lang het herstel zal duren. De beoogd meesterknecht van Steven Kruijswijk uit Nuenen in de Tour wordt momenteel onderzocht om de oorzaak van de problemen te achterhalen. De blessure zet in ieder geval een streep door zijn start in de Ronde van Zwitserland.

Tour

De ploeg waarmee LottoNL-Jumbo zaterdag in Zwitserland van start gaat, bestaat uit Steven Kruijswijk, Koen Bouwman, Bram Tankink, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, de Belg Maarten Wynants en de Italiaan Enrico Battaglin.

Kruijswijk, die ook op hoogte trainde in de Sierra Nevada, is de kopman in de Tour. Een andere belangrijke troef, Primoz Roglic, bereidt zich in eigen land in de Ronde van Slovenië voor op de Tour. Datzelfde geldt voor sprinter Dylan Groenewegen. Die ronde begint woensdag.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement