Volledig scherm
Koen Meuffels gaat onderuit tijdens de WK-wedstrijd vorig jaar op het TT-Circuit in Assen. Hij kwam toen nog uit voor KTM-Fortron Racing. © Ad van de Graaf Fotografie

Meuffels racet in 2020 WK Supersport op Kawasaki

Wegracer Koen Meuffels rijdt volgend jaar het WK Supersport 300 voor MTM Racing Team. De 25-jarige coureur uit Someren maakte halverwege dit seizoen de overstap naar het Belgische team. Het betekende ook een verandering van motormerk. Meuffels wisselde KTM in voor Kawasaki.

MTM maakte donderdag de teamsamenstelling voor 2020 bekend. Die bestaat uit drie Nederlanders: Scott Deroue en Jeffrey Buis zijn de teamgenoten van Meuffels. Manager Luc Van der Veken  zie blij te zijn met de komst van de Brabander, die bewezen heeft een WK-wedstrijd in de Supersport 300-klasse te kunnen winnen.  Vorig jaar startte hij het WK-seizoen met een zege in Aragon. Daar kon hij geen vervolg aan geven.  

Geen vertrouwen

,,Ik zat niet meer goed in mijn vel, omdat de KTM waarop ik reed niet meer het vertrouwen gaf om toptijden te kunnen rijden", verklaarde Meuffels zijn overstap halverwege dit jaar. Oud-coureur Arie Vos bemiddelde bij de overgang van Team Freudenberg naar MTM,  dat gevestigd is in Mol. Meuffels nam de plaats in van Robert Schotman, die met onmiddellijke ingang zijn WK-carrière beëindigde.

Met alleen nog de slotrace in Qatar op 26 oktober te gaan staat Meuffels in het kampioenschap op de 15e plaats met 16 punten.  

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10043 stemmen