Volledig scherm
Archiefbeeld van Anne Meulendijks © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Meulendijks uit Heeze verbaast met zesde plaats bij debuut in wereldbeker

Indoor BrabantHet is nog maar een paar jaar geleden dat Anne Meulendijks (24) thuis in Heeze posters van Isabell Werth aan de muur had hangen. Zaterdag reed ze bij Indoor Brabant plots in dezelfde wedstrijd als haar idool.

,,Ja, dat is eigenlijk wel cool", lachte ze nadat ze haar debuut in de wereldbeker had afgesloten met een verrassende zesde plaats. 

,,Veel meer dan ik durfde te verwachten", glunderde Meulendijks die met een wildcard tot de belangrijkste dressuurwedstrijd van Indoor Brabant was toegelaten. Die had de amazone uit Heeze te danken aan haar uitstekende recente prestaties.

Meulendijks reed zaterdag in Den Bosch pas haar vierde Grand Prix bij de senioren met haar paard MDH Avanti. ,,Dat dit meteen een wereldbeker was, was wel een heel speciaal gevoel. Vooral het binnenrijden van de wedstrijdarena was een heel gaaf moment."

Quote

Dat dit meteen een wereldbe­ker was, was wel een heel speciaal gevoel. Vooral het binnenrij­den van de wedstrijd­are­na was een heel gaaf moment.

Anne Meulendijks

Ze kwam tot een score van 78,235%, goed dus voor de zesde plaats in de door Werth gewonnen wedstrijd. De Duitse winnares haalde een score van 87,405%.

Meulendijks reed in de Brabanthallen een kür op muziek die ze had meegenomen uit de U25. ,,Ik had vooraf dus geen idee waar ik stond en wat dit zou doen bij de senioren. Maar deze kür ligt me heel goed en het pakte ook erg goed uit", aldus de Heezese die voor de vierde keer meedeed aan Indoor Brabant.

,,Twee keer aan de nationale wedstrijden, een keer bij de U25 en nu in de wereldbeker. Ja, dat is echt stoer, haha."  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement