Michael van Gerwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen. © Pim Ras Fotografie

Mighty Mike: van een dvd-speler naar de man van 9 miljoen

Van Gerwen passeert TaylorMichael van Gerwen (30) is sinds deze week de darter die het meeste prijzengeld bij elkaar gooide in zijn carrière. Door de eindzege in de World Grand Prix in Dublin passeerde hij de gestopte Phil Taylor op de financiële ranglijst. Mighty Mike is nu een man van bijna 9 miljoen.

Door Max van der Put

Michael van Gerwen raakte afgelopen week een record kwijt: dat van het hoogste partijgemiddelde. Zijn 123.4 in een Premier League-wedstrijd tegen Michael Smith in 2016 hield stand tot Peter Wright maandag in een van de vele Players Championship-toernooien tot 123.5 kwam tegen Krzysztof Ratajski.

Maar een andere opmerkelijke statistiek bleef nog onopgemerkt. Mighty Mike is sinds zondag de darter die het meeste prijzengeld bij elkaar gooide in zijn carrière. Door zijn eindzege bij de World Grand Prix in Dublin kon hij 110.000 Engelse ponden laten bijschrijven op zijn rekening. Daarmee kwam hij tot een loopbaantotaal van 8.818.390 euro en daarmee wipte hij net over de eindscore van de begin dit jaar gestopte Phil Taylor heen. Die kwam tot 8.815.604 euro.