Volledig scherm
Margaret Court en haar man Barry. © EPA

Mislukte recordpogingen Serena Williams geven Court hoop

En weer zag Serena Williams een poging om haar 24ste grandslamtitel binnen te halen mislukken. De 38-jarige Amerikaanse verloor in de derde ronde van de Australian Open van Wang Qiang uit China. Williams loopt nog altijd één grandslamtitel achter op Margaret Court, de Australische die met 24 titels het record in handen heeft.

De 77-jarige Court dacht dat het een kwestie van tijd was tot de Amerikaanse haar record zou overnemen. Maar nu het keer op keer op de grandslamtoernooien niet lukt, begint de Australische te geloven dat ze haar record in bezit houdt. ,,Ik weet het nu niet meer. Het is heel interessant. Misschien kan Serena mijn record evenaren, maar ze moet het dan nog maar eens zien te overtreffen. Het is de vraag of haar dat gaat lukken.”

Volledig scherm
Serena Williams. © BSR Agency

Williams veroverde drie jaar geleden in Melbourne haar 23ste grandslamtitel, naar later bleek terwijl ze al zwanger was. Toen de Amerikaanse was bevallen van een dochter, keerde ze terug op de baan. Ze haalde twee keer de finale op Wimbledon en twee keer op de US Open, maar steeds stapte ze als verliezer van de baan. Met Naomi Osaka, Ashleigh Barty en Bianca Andreescu heeft een nieuwe generatie toptennissters zich aangediend.
,,Een grandslamtitel winnen is één, maar aan de top blijven en meer titels pakken is weer een heel ander verhaal", aldus Court.