Volledig scherm
Etienne Bax met bakkenist Kaspars Stupelis. © ONK Motocross

Missie aangeslagen Bax in Tsjechië geslaagd met 2e plaats

De gehavende Etienne Bax is niet voor niets naar Tsjechië afgereisd. Ingepakt in een schouderbrace  weerde hij zich zondag met bakkenist Kaspars Stupelis kranig in de GP zijspancross in Kramolin.  Met een 2e plaats achter het duo Marvin Vanluchene/Ben van den Bogaart klom de Bergeijkse zijspancoureur in de stand om het wereldkampioenschap naar de 6e plaats. 

Een week geleden moest Bax nog opgeven in Oekraïne, omdat bij een crash zijn linkerschouder uit de kom schoot. Ook Stupelis kwam niet ongeschonden uit de strijd.  Afgelopen woensdag was het nog twijfelachtig of ze beiden op tijd hersteld zouden zijn voor de wedstrijd in Kramolin.  Op een ct-scan was geen verdere schade te zien aan de schouder van Bax. Reden voor de regerend wereldkampioen om toch op puntenjacht te gaan in Tsjechië. Het doorzettingsvermogen werd beloond met twee 2e plaatsen, goed voor 44 punten.  Vooral in de openingsmanche demonstreerde Bax zijn onverzettelijkheid door in de slotfase 2 concurrenten voorbij te steken.

Maximaal

Marvin Vanluchene en zijn bakkenist Ben van den Bogaart deden de beste zaken.  De Nederlands/Belgische combinatie pakte de maximale 50 punten en versterkte daarmee de leidende positie  in het wereldkampioenschap.  Koen Hermans en Nicolas Musset volgen al op 32 punten op de 2e plaats. 

In de stand zakten de afwezige Daniël Willemsen en Robbie Bax van 3 naar 4.  Ze raakten afgelopen week gewond bij een verkeersongeval in de Karpaten.  Het is nog onduidelijk wanneer tienvoudig wereldkampioen Willemsen zijn rentree kan maken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement