Ben Roethlisberger
Volledig scherm
Ben Roethlisberger © AFP

NFL-speler krijgt 5000 dollar boete voor dragen van Apple Watch

Hij deed niet eens mee aan de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals, maar mocht na afloop wel 5000 dollar betalen vanwege een overtreding. Pittsburgh Steelers’ quarterback Ben Roethlisberger bleef vorige week geblesseerd op de reservebank, maar werd door de NFL na afloop wel op de bon geslingerd vanwege het dragen van een Apple Watch, zo weet ESPN. De National Football League (NFL) bant alle elektronische apparaten die berichten kunnen besturen en ontvangen.

Roethlisberger zou razend hebben gereageerd toen hij de boete ontving. De speler is van plan om in beroep te gaan tegen de geldboete, omdat hij naar eigen zeggen nooit is gewezen op het verbod van het dragen van een smartwatch. Ook wist hij naar eigen zeggen niet eens dat hij het horloge om zijn pols had. Na een elleboogoperatie is Roethlisberger niet in staat om zijn gegipste rechterarm te bewegen, dus kleedde zijn vrouw hem aan voor de eerste wedstrijd die hij sinds zijn operatie weer bijwoonde. Het was volgens de quarterback ook zijn vrouw die het horloge vervolgens om zijn linkerpols zou hebben bevestigd.

Alleen dokters en fysieke begeleiders van teams zijn in de NFL bevoegd om tijdens wedstrijden berichten te versturen. Spelers en coaches echter niet. Wel maken spelers geregeld gebruik van tablets, maar alleen om spelsituaties te schetsen. Saillant detail: deze tablets worden geleverd door Apple’s concurrent Microsoft, een grote sponsor in de NFL.

Dat ‘Big Ben’ Roethlisberger met een boete van 5000 dollar nog genadig wegkomt, moge duidelijk zijn. Steelers-speler Troy Polamalu kreeg in 2011 een boete van 100.000 dollar toen hij een mobiele telefoon gebruikte langs de lijn om zijn vrouw te bellen.