Volledig scherm
PSV: Geen Champions League in seizoen 2017-2018. © Joep Leenen

Nice en niet PSV kan profiteren bij Europa League-winst van Ajax

EINDHOVEN - Mocht Ajax erin slagen om de Europa League dit seizoen te veroveren en geen kampioen worden, dan kan het Franse Nice profiteren en plaatsen de Amsterdammers zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League voor volgend seizoen. 

De ploeg van Peter Bosz neemt het vanavond op tegen Olympique Lyon en verdedigt een 4-1 voorsprong. Mocht Ajax erin slagen de finale van het toernooi om de Europa League te bereiken en deze te winnen, dan kan het Franse OGC Nice meeprofiteren. Op het moment dat Ajax het toernooi wint en tweede wordt in de eredivisie, schuift de nummer drie van Frankrijk in de plaatsingslijsten voor de Champions League op. Nice hoeft in dat geval geen derde voorronde te spelen en stroomt bij de laatste horde in: de play-offs. De UEFA heeft dit scenario bevestigd. 

Het voorrondeticket voor de Champions League dat Ajax via een tweede plek zou bemachtigen, stroomt dus niet door naar de nummer drie van de eredivisie: PSV. PSV speelt volgend seizoen sowieso Europa League-voetbal en stroomt in de derde voorronde van het toernooi (27 juli eerste duel) in.