De Noorse Lionel Messi (links).
Volledig scherm
De Noorse Lionel Messi (links). © Facebook.com/ikjunkeren

Noorse voetballer (16) verandert zijn naam officieel in Lionel Messi

Je hebt de Iraanse Messi, een lookalike van de Argentijnse stervoetballer. En als er ergens een toptalent opduikt, wordt hij ook wel de Nigeriaanse Messi of de Colombiaanse Messi genoemd. Nu is er ook een Noorse Messi. Maar dan letterlijk. De 16-jarige Daniel Are Knutsen gaat voortaan officieel door het leven als Lionel Messi.

Knutsen  Messi speelt in een jeugdploeg van Junkeren in de Noorse derde divisie. De Argentijn is – uiteraard – zijn grote idool. ,,Ik speelde al een tijdje met het idee om mijn naam te veranderen. En Messi is alles voor mij”, aldus de Noorse Messi tegen VG.

In 2003, het jaar van zijn geboorte, veranderde de Noorse cabaretier Espen Thoresen zijn naam in Espen Toresen Hværsaagod-Takkskalduha. ,,Daarom wist ik dat een beetje onrealistische naam mogelijk was.”

De 16-jarige voetballer geeft toe dat hij niet zo getalenteerd is als de Barcelona-ster. ,,Maar ik heb wel een redelijk vergelijkbare balbehandeling.”

Vrienden van vroeger mogen hem nog steeds Daniel noemen, maar bij nieuwe mensen zal hij alleen omkijken als hij Lionel Messi hoort.

Video: Messi werkt aan terugkeer

Volledig scherm
© Getty Images