Volledig scherm
Jeroen van Deursen van NWC, eerder dit jaar tegen Someren. © FotoMeulenhof/Rene Manders

NWC en SBC verrassen in districtsbeker tegen favoriet geachte tegenstanders

In de tweede ronde van de districtsbeker hebben NWC en SBC allebei voor een stunt gezorgd. Beide ploegen versloegen een team dat een klasse hoger speelt. NWC versloeg Wilhelmina ’08 en SBC was tegen RKVVO koeler vanaf de strafschopstip.

NWC – Wilhelmina ’08 3-1.

Tweedeklasser NWC heeft op het eigen sportpark ’t Root eersteklasser Wilhelmina ’08 met 3-1 verslagen in de strijd om de districtsbeker. Na een half uur opende Sam Ockers de score voor de ploeg van Roel Nabuurs. Wilhelmina ’08 kwam na rust langszij maar Jeroen van Deursen en Chesron Geuns zorgden voor een Astense overwinning.

SBC – RKVVO 4-4 (SBC wns.)

RKVVO verloor na strafschoppen op bezoek bij SBC. In een aantrekkelijke wedstrijd scoorden beide team vier keer. De strafschoppenserie werd met 4-2 gewonnen door SBC. In de reguliere speeltijd scoorden Rob Kapteijns (2), Joey Riem en Joep van der Heijden voor SBC. Bram van de Velden (2), Nigel Kempers, Bart Braam waren trefzeker voor de koploper van de tweede klasse F.

Spoordonkse Boys – PSV/AV 1-2.

Via een doelpunt van Stan van Kroonenburg kwam Spoordonkse Boys in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft verweerde de vierdeklasser zich uitstekend maar ging het uiteindelijk toch kopje onder: Mike Hovestadt en Jimmy Granville zorgden ervoor dat PSV/AV volgende week meedoet aan de loting voor de derde ronde.

Mifano – EMS 8-1.

Op sportpark De Ark beleefde Mifano een makkelijke bekeravond, het walste met 8-1 over EMS heen. Floris van Hertrooij opende al vroeg de score en binnen het kwartier hadden Stefan Schippers en Bas van Sinten de score naar 3-0 getild. Via doelpunten van Jan Verberne en Maurice van Hoof werd het 5-0 alvorens EMS nog voor de thee iets terug deed. In de tweede helft bepaalden Rowan Verberne, Maurice van Hoof en Thijs van der Sloot de eindstand op 8-1.

ZSV 2 – America 2-2 (ZSV wns.)

De reserves van ZSV hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. Na strafschoppen werd America verslagen. Stan Daniëls zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong maar America ging met een voorsprong de rust in. Rudy van de Berkmortel ervoor dat strafschoppen kwamen. Deze werden door ZSV beter genomen.