Volledig scherm
Uitreiking certificaat Unitas'59. V.l.n.r. Alger Vissers (Unitas), Bas Lammers, (KNVB) Frank Scholten (Unitas) Stein Steenbakkers, Herman Matheij © Frits Diks

Officiële erkenning KNVB voor jeugdopleiding Unitas’59 uit Eindhoven

EINDHOVEN - Zaterdag heeft s.v. Unitas’59 uit Eindhoven het certificaat ‘Regionale certificering van de Jeugdopleiding’ officieel bemachtigd. Het certificaat werd uitgereikt door wethouder Stijn Steenbakkers.

s.v. Unitas’59 is de eerste amateurvoetbalvereniging in Eindhoven en de veertigste van Nederland die deze status van de KNVB krijgt. Doel van de certificering is het structureel verbeteren van de jeugdopleiding bij voetbalclubs.

Het certificaat is volgens voorzitter van Unitas’59 Herman Matheij ‘het hoogst haalbare voor een amateurvoetbalvereniging’. De club is volledig doorgelicht, voordat ze het certificaat bemachtigde, zegt Matheij: ,,We moesten voldoen aan 64 criteria.” Zo moest de club onder meer een opleidingsvisie op papier zetten, moest de jeugd deelnemen een bepaalde competities en moest Unitas’59 een hoofd opleiding aanstellen.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8572 stemmen