Volledig scherm
© EPA

Oostenrijkse club maakt plaats voor 300 bomen op de grasmat

FotoserieIn het Wörthersee Stadion in het Oostenrijkse Klagenfurt zijn de komende tijd geen aanmoedigingen of gejoel te horen. Alleen het gefluit van de vogels in de 300 bomen op het voetbalveld. Het is onderdeel van het kunstproject ‘For Forest - The Unending Attraction of Nature’.

De Zwitserse kunstenaar Klaus Littmann en zijn Oostenrijkse collega Max Peintner, die zes jaar aan het project werkten, hopen dat bezoekers van de tentoonstelling gaan nadenken. Zullen we in de toekomst alleen nog bomen en ander groen zien bij kunstprojecten? Littmann, die wijst naar de recente bosbranden in de Amazone, wilde ‘een radicaal beeld’ van het bos showen, gepresenteerd in een ongewone omgeving en het contrast tussen vegetatie en stadionmaterialen (glas, metaal, beton).

De tentoonstelling in Klagenfurt is vanaf zondag te bezichtigen tot 27 oktober. Daarna worden de bomen, onder meer espen, eiken, berken en lariksen vanaf de ‘stadionkwekerij’ elders in Oostenrijk verplant.  

SK Austria Klagenfurt, de bespeler van het Wörthersee Stadion (35.000 plaatsen), wijkt voor het kunstproject tijdelijk uit naar een andere accommodatie. Geen ramp voor de club, want bij het laatste thuisduel in het Wörthersee Stadion zaten slechts 2100 toeschouwers. 

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
De Oostenrijkse kunstenaar Max Peintner bij de tentoonstelling ‘For Forest - The Unending Attraction of Nature’.
Volledig scherm
De Oostenrijkse kunstenaar Max Peintner bij de tentoonstelling ‘For Forest - The Unending Attraction of Nature’. © AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA
Kunstenaars Max Peintner  en Klaus Littmann.
Volledig scherm
Kunstenaars Max Peintner en Klaus Littmann. © AFP
Volledig scherm
© EPA