Oranje-Rood in actie op archiefbeeld.
Volledig scherm
Oranje-Rood in actie op archiefbeeld. © Orange Pictures

Oranje-Rood in laatste wedstrijd van dit kalenderjaar onderuit in Den Bosch

In Den Bosch speelden de mannen van Oranje-Rood hun laatste wedstrijd van 2019. De Eindhovense hockeyers vochten voor wat ze waard waren, maar gingen uiteindelijk met lege handen naar huis: 3-2.

Oranje-Rood begon sterk aan de wedstrijd. De Eindhovenaren hadden al na 8 minuten op voorsprong moeten komen. Joep de Natris werd onreglementair gehinderd in de cirkel waarna Mink van der Weerden mocht aanleggen voor de strafbal. Doelman Loïc Van Doren stopte de bal. Oranje-Rood bleef de bovenliggende partij en kreeg aan het einde van het eerste kwart een goede kans via Jamie van Aart. Na een snelle uitbraak schoot hij net naast.

In het tweede kwart kwam de ploeg van Robert van der Horst verdiend op voorsprong. De ervaren Belg Thomas Briels bediende de jonge Belg Thibeau Stockbroekx die de Belgische doelman Van Doren nu wel kansloos liet: 0-1. Een minuut eerder had de Den Bosch-goalie nog knap gered op een inzet van Stockbroekx van dichtbij. Kort na zijn openingstreffer verzuimde de Belgische aanvaller de stand te verdubbelen. Na een scrimmage vond Stockbroekx opnieuw Van Doren op zijn weg.

Uit het niets kwam Den Bosch na 25 minuten op gelijke hoogte. Teun Beins leverde de bal in bij een Den Bosch-speler. Zijn voorzet werd uieindelijk door Joep de Mol in zijn eigen doel gewerkt: 1-1. Na goede reddingen op strafcorners van enerzijds Sander van Berkel van Oranje-Rood en aan de andere kant Van Doren van Den Bosch werd met 1-1 de rust gehaald.

Direct na rust voerde Den Bosch de druk op. Na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Sebastien Dockier: 2-1. Oranje-Rood kreeg hierna enkele goede kansen op de gelijkmaker. De Natris knalde met zijn backhand de bal hard op doel, maar Van Doren kreeg er nog een been tegenaan. Van der Weerden was met zijn tweede strafcorner dichtbij een goal maar de bal spatte uiteen op de lat.

In het laatste kwart besliste Dockier de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de middag: 3-1. De goal van Benjamin Stanzl in de slotminuut kwam te laat.