Volledig scherm
Lisa Post in de achtervolging bij Sian Keil. Valerie Magis kijkt toe.

Oranje-Rood kansloos tegen Den Bosch

DEN BOSCH - De hockeyvrouwen van Oranje-Rood zijn uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. In de return in Den Bosch was de thuisploeg zaterdag met liefst 5-0 te sterk. Na twee rake strafcorners van Maartje Paumen en een goal van Joosje Burg was de wedstrijd halverwege al beslist. 

Na de pauze scoorden Sian Keil een Maartje Krekelaar. Oranje-Rood-keepster Larissa Meijers stopte nog een strafbal van Frédérique Matla. Den Bosch,  dat vorig weekend met 0-2 gewonnen had in Eindhoven, treft in de finale de winnaar van het duel SCHC - Amsterdam.  Die ploegen gaan zondag op herhaling. Den Bosch kan voor de 18de keer in 20 jaar landskampioen worden. ,,We begonnen nog heel goed, maar onder spanning maakten we de verkeerde keuzes en dat wordt afgestraft. Dat is de klasse van Den Bosch, zij hebben ons redelijk weggespeeld vandaag. Hier leren we van hoe je play-offs moet spelen", zei Laura Nunnink.

Te lief

Oranje-Rood stond voor het eerst in de geschiedenis van de Eindhovense club in de kruisfinales. ,,We zijn nog te lief, laten Den Bosch te veel hockeyen", concludeerde Valerie Magis dan ook. Zij weet ook dat Oranje-Rood dit seizoen met een vierde plaats heeft verrast. ,,De eerste seizoenshelft was niet de sterkste, maar we kwamen weergaloos uit de winterstop en hebben het seizoen geweldig afgemaakt. Ik heb nu alweer zin om volgend jaar te gaan knallen."

Lees ook:
Hockeysters Oranje-Rood verliezen eerste duel van Den Bosch
Toch een kleine glimlach bij Broers en Moes na nederlaag
Treffer Marloes Keetels onterecht geteld
Belgische spits Jill Boon verlaat Oranje-Rood

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement