Volledig scherm
© EPA

PDC wil darters in nood helpen: ‘Ze hebben geen inkomen uit prijzengeld’

De professionele dartbond PDC is bereid om darters te helpen die in de financiële problemen komen doordat er momenteel geen wedstrijden plaatsvinden vanwege het coronavirus.

,,Zij zijn een eenmanszaak en hebben momenteel geen inkomen uit prijzengeld of demonstratie-partijen”, aldus Matthew Porter, PDC-directeur. ,,Een aantal van hen zal sponsors hebben die nog doorbetalen, maar we kunnen ons voorstellen dat er ook darters zijn die het nu moeilijk hebben om rond te komen.” Porter doet een oproep aan deze spelers om zich bij de PDC te melden. ,,We kunnen dan kijken of wij hen kunnen helpen om door deze moeilijke periode heen te komen.”

Afgelopen week stuurde PDC-voorzitter Barry Hearn een tweet de wereld in waarin hij liet weten dat er plannen zijn bij zijn bond om dartwedstrijden te gaan organiseren waarbij alle regels van gezondheidsinstanties en overheden in acht worden genomen. Bij darts lijkt dat niet zo ingewikkeld. Spelers (en officials) kunnen voldoende afstand van elkaar houden en de darters gebruiken ieder hun eigen pijlen. Een tv-camera erbij en in miljoenen huiskamers wordt voor vermaak gezorgd.

In een statement liet Matthew Porter echter weten dat dit niet op korte termijn georganiseerd gaat worden. ,,Maar we zijn ons ervan bewust wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.”