Volledig scherm
PREMIUM
Sharon van Rouwendaal. © AFP

Powervrouw Van Rouwendaal doet alles op eigen kracht

In Zuid-Korea zwemt Sharon van Rouwendaal (25) morgen de belangrijkste 10 kilometer sinds haar gouden olympische race in Rio. Op de WK is plaatsing voor 'Tokio' het voornaamste doel.

Al zes jaar houdt Sharon van Rouwendaal (25) het uit bij de bikkelharde coach Philippe Lucas in Zuid-Frankrijk. Tweemaal per dag wordt ze in het openluchtbad van Montpellier onderworpen aan een barbaars trainingsregime. Voor achttien trainingskilometers per dag - met gruwelsetjes als tienmaal achthonderd meter of zes keer vijftienhonderd - draait Van Rouwendaal haar hand al lang niet meer om. De afstanden vormen voor haar nooit een verrassing, de gemoedstoestand van haar coach des te meer.

  1. De grote WK darts-gids: dit moet je allemaal weten
    PREMIUM
    Loting & statistieken

    De grote WK darts-gids: dit moet je allemaal weten

    In het Alexandra Palace in Londen begint vrijdag de 27ste editie van het WK darts bij de profbond PDC. Gaat titelverdediger Michael van Gerwen op voor zijn vierde Sid Waddell Trophy? Welke Nederlanders doen nog meer mee? Hoeveel nationaliteiten zijn er eigenlijk op het WK? Wie is er favoriet bij de bookies en wat zijn de hoogste drie-dartsgemiddelden uit de geschiedenis. Lees het allemaal in onze grote WK-gids.

Live Voetbal

home logo FC PortoPOR
EINDE
3-2
FeyenoordFEY
away logo
home logo Manchester UnitedMUN
EINDE
4-0
AZAZ
away logo
home logo PSVPSV
EINDE
1-1
Rosenborg BKROS
away logo