‘Profeet’ Piet de Visser: ‘Ik gun het De Graafschap, maar ik ben ook een PSV-man’

profeet van de weekElke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan voormalig trainer en topscout uit Piet de Visser (84). 

De Visser moet proberen het record van zes goed voorspelde wedstrijden te verbreken. ,,Ik denk dat ik er acht goed voorspel, maar dan bluf ik”, lacht de meesterscout uit Oisterwijk. 

Eredivisie

Over de drie Brabantse eredivisionisten kende hij geen twijfel. Hij denkt dat NAC, Willem II en PSV alle drie een thuisoverwinning boeken. ,,NAC moet wel. De Graafschap gun ik het wel, maar ik ben ook een PSV-man - ik ben daar 13 jaar scout geweest - dus ik ga voor PSV en bij Willem II ga ik 'm ook op een één (thuisoverwinning, red.) zetten.”

Eerste divisie

,,FC Eindhoven - Roda, dat wordt een zware pot, dat wordt gelijk. Bij Jong AZ - RKC kies ik toch voor RKC. Almere tegen Den Bosch, da's fifty fifty”, aldus De Visser, die verder denkt dat Helmond Sport, Jong PSV en TOP Oss verliezen van respectievelijk  NEC, FC Volendam en Sparta.

De voorspellingen van Piet de Visser

NEC - Helmond Sport: 1
FC Volendam - Jong PSV: 1
FC Eindhoven - Roda JC: 3
Jong AZ - RKC Waalwijk: 2
Almere City - FC Den Bosch: 3
Sparta - TOP Oss: 1
NAC - FC Emmen: 1
PSV - De Graafschap: 1
Willem II - PEC Zwolle: 1

Piet de Visser.
Volledig scherm
Piet de Visser. © BD