Volledig scherm
Jeroen Zoet © Pim Ras Fotografie

PSV wil plooien met
Zoet snel gladstrijken

De clubleiding van PSV en keeper Jeroen Zoet gaan na de interlandperiode aan tafel over de toekomst. De doelman is ontevreden omdat hij deze zomer geen transfer wist te realiseren. Volgens Zoet haakten veel clubs af omdat PSV een hoge vraagprijs (9,5 miljoen euro) hanteerde. PSV stelt dat alleen West Ham United een voorwaardelijk bod van 3 miljoen euro voor de doelman heeft neergelegd. 

Zoet schermt met interesse van meerdere clubs. Onder meer Benfica, Newcastle United, Crystal Palace en Watford zagen een aankoop wel zetten, maar niet onder de voorwaarden die PSV voor ogen had. De goalie en de PSV-bestuurders  startten eerder de verkenningen voor de toekomst al op. PSV ziet in Zoet een van de sterkhouders van het elftal dat in seizoen 2017-2018 weer een gooi naar de titel moet doen. Een van de opties is om Zoet een nieuw contract aan te bieden en afspraken te maken over een mogelijke transfer in de zomer van 2018. 

Volledig scherm
Jeroen Zoet in wedstrijd tegen NAC © Joep Leenen

Zoet bleef ondanks zijn ergernis over de opstelling van PSV loyaal aan de club en wilde zijn medespelers en de fans niet in de steek laten. Hij staat al voor het twaalfde jaar op rij onder contract in Eindhoven. Hoewel een aantal verhalen anders doen vermoeden, is Zoet nooit schuimbekkend of briesend het kantoor van de directie binnengelopen. Ook verzaakte hij in wedstrijden en op trainingen nooit. De directie van PSV is de keeper daar erkentelijk voor, maar herkent niet dat een stortvloed aan clubs de doelman in wilden lijven.

Luuk de Jong

PSV hoopt vandaag of morgen de transfer van Luuk de Jong naar Girondins de Bordeaux af te ronden. De club krijgt naar verluidt ongeveer 7 miljoen euro voor de spits, die in Eindhoven aanvoerder- en basisspeler-af is. Zowel De Graafschap (in totaal 2,5%) als FC Twente (1,5%) hebben op grond van UEFA-regels over opleidingsvergoedingen recht op een deel van de transfersom die PSV ontvangt. 

Santiago Arias

De Eindhovense club was gisteravond nog niet in een afrondende fase met Swansea City over een transfer van Santiago Arias. De Britten meldden zich wel bij PSV en zijn ook met zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. in gesprek, maar pakten tot op heden niet door. PSV hoeft bij het aanblijven van Arias niet de markt op voor een nieuwe rechtsback en hoopt de komst van Douglas Santos (HSV) de komende dagen alsnog af te ronden. Hij moet op de linkervleugel achterin komen te staan, waar nu jeugdspeler Kenneth Paal de kans krijgt. De club heeft er nog altijd vertrouwen in dat Santos de stap naar Zuidoost-Brabant maakt, maar kijkt ook naar alternatieven. 

Jordy de Wijs

Bij PSV gaat ook Jordy de Wijs voor 31 augustus weg. Hij heeft de keuze uit meerdere opties, waarvan in ieder geval Excelsior concreet is. De Rotterdammers willen hem graag een seizoen huren, maar hebben concurrentie van meerdere clubs. De Wijs heeft van PSV te horen gekregen dat hij de komende dagen uit alle aanbiedingen kan kiezen waar hij zijn toekomst voort wil zetten. 

#30 ⚽️🦈

Een foto die is geplaatst door null (@) op

poll

Wie moet de nieuwe aanvoerder van Oranje worden?

  • Virgil van Dijk (34%)
  • Kevin Strootman (28%)
  • Georginio Wijnaldum (17%)
  • Stefan de Vrij (6%)
  • Daley Blind (6%)
  • Iemand anders (9%)
373 stemmen