‘PSV zakt soms weg naar het niveau van een degradatiekandidaat’

VideoHet ontbreekt bij PSV aan scorend vermogen, vindt Rik Elfrink. De clubwatcher zag de Eindhovenaren zondag in Venlo bij VVV ternauwernood gelijkspelen (1-1) en vindt het verval bij de ploeg van Ernest Faber te groot.

Dat stelt hij na het duel in De Koel, waar Denzel Dumfries in de slotseconde een nederlaag voorkwam. ,,Dat is voor PSV hetzelfde als verlies. Twee punten verliezen tegen een degradatiekandidaat, dat is heel slecht. Het vertrouwen in de tweede helft was weg. Het verval mag niet zo groot zijn. PSV zakt soms weg naar het niveau van een degradatiekandidaat.”

Kansen kreeg PSV genoeg, zeker in de eerste helft. ,,Het is toch een stuk scorend vermogen wat er ontbreekt. Steven Bergwijn doet vaak alles goed, maar hij moet gewoon goals maken. En laten we Bruma niet vergeten, die moet er ook gewoon een maken. Als je dat soort kansen niet maakt, dan weet je dat je het moeilijk krijgt.”

Versterkingen?

De technische staf is volgens Elfrink hoopvol wat betreft de jacht op versterkingen. De kans dat Ricardo Rodriguez toch naar Eindhoven komt, wordt volgens Elfrink steeds groter. ,,De vraag is onder welke voorwaarde dat kan. Fenerbahçe is geen concurrent meer, maar hij gaat een hoop geld kosten. Ik heb wel het gevoel dat de technische staf heel erg hoopt op zijn komst.”

Steven Bergwijn.
Volledig scherm
Steven Bergwijn. © Jeroen Putmans