Volledig scherm
De geel-zwarte auto van Racing Team Nederland tijdens de 24 uur van Le Mans © EPA

Racing Team Nederland heeft het zwaar tijdens 24 uur van Le Mans en ligt laatste

De 24 uur van Le Mans verloopt moeizaam voor Racing Team Nederland. Na een veelbelovende start begonnen de problemen. Door meerdere lekke banden en problemen met de koppeling staat de gele LMP2-bolide inmiddels op meer dan zeven rondes achterstand.

Giedo van der Garde, Nyck de Vries en Frits van Eerd begonnen vandaag vanaf de achtse plek  aan de 24 uur van Le Mans. In de openingsfase kon het team het tempo van de koploper weliswaar niet bijbenen, maar was de eerste uren nog in de race voor een podiumplek. 

Het noodlot sloeg toe nadat Nyck de Vries, eveneens actief in de Formule 2, twee keer in korte tijd een lekke band kreeg. Giedo van der Garde ondervond later problemen met de koppeling en als klap op de vuurpijl kreeg het team ook nog een kleine tijdstraf opgelegd na een incident in de pitstraat. 

Na zo'n zesenhalf uur racen speelden de koppelingsproblemen opnieuw op en moest de bolide tijdelijk de garage in voor een reparatie. Na een kleine tien minuten was de klus al geklaard, maar bleek Racing Team Nederland afgezakt naar de laatste plaats in de LMP2-klasse. De achterstand op de koplopers is zeven rondes.

Nederlands succes

Dat betekent niet dat er helemaal geen kans op Nederlands succes is. Bij de koploper in de LMP2 is de Nederlandse coureur Job van Uitert actief. Hij reed vandaag al twee succesvolle 'stints’ op het wereldberoemde circuit. Op de vierde plaats in hetzelfde klassement ligt de Nederlands-Chinese coureur Ho-Pin Tung namens het team team van Jack Chan DC Racing. Zij liggen slechts een kleine twee minuten achter op de leiders.