Volledig scherm
Robbie Bax (links) moet wachten totdat stuurman Daniël Willemsen hersteld is van het auto-ongeval in Oekraïne. © Albert Schreuder

Robbie Bax in wachtkamer na auto-ongeval stuurman Willemsen

Vanwege verwondingen van stuurman Daniël Willemsen ontbreekt bakkenist Robbie Bax komende zondag in de wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap zijspancross in Varsseveld. Willemsen raakte vorige week gewond tijdens een auto-ongeval in Oekraïne.

Willemsen (43) en zijn monteurs verbleven na de GP van Oekraïne in de Karpaten. Tijdens een excursie met de hoteleigenaar botste hun auto frontaal op een tegenligger. Willemsen, die zelf niet achter het stuur zat, brak zijn kaak op meerdere plaatsen en verloor een aantal tanden. Met 20 hechtingen in zijn gezicht verliet hij het ziekenhuis. Bax zat niet in de auto. De 26-jarige bakkenist uit Lommel was na de Grand Prix meteen naar huis gevlogen.

Titelkans verkeken

Het is nog niet duidelijk wanneer Willemsen zijn rentree kan maken. De kans op de ONK-titel lijkt verkeken met nog 2 wedstrijden te gaan (zondag Varsseveld, 7 juli Rhenen).  In de tussenstand bezetten Willemsen en Bax nog wel de 1e plaats met 84 punten, maar twee combinaties zitten hen op de hielen.  Het gat met Robbies broer Etienne en bakkenist Kaspars Stupelis bedraagt slechts 3 punten. Zij worden op 1 punt gevolgd door  Koen Hermans en de Fransman Nicolas Musset.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement