Cristiano Ronaldo met zijn zoontje Cristianinho
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo met zijn zoontje Cristianinho © EPA

Ronaldo toont zijn zoontje waar hij opgroeide: ‘Papa, woonde jij hier?’

Cristiano Ronaldo komt tegenwoordig niets meer te kort. Als een van de best betaalde spelers op deze wereld ontbreekt het hem aan niets en ook zijn kinderen groeien logischerwijs op in deze rijkdom. Om te laten zien dat het niet altijd zo was nam Ronaldo zijn zoontje mee naar de plek waar hij opgroeide.

,,Ik vond het zo spannend om hem te laten zien waar ik opgroeide”, vertelt Ronaldo aan tv-zender TVI over het huis in Lissabon waar de Portugees op 12-jarige leeftijd naar toe verhuisde. ,,Hij kende Madeira (het eiland waar Ronaldo geboren werd red.) al. Toen we naar het huis in Lissabon gingen, woonden daar nog steeds een paar mensen die er toen ook al woonden. Dat raakte me. Ik had niet verwacht die mensen weer tegen te komen.”

,,Toen ik met Cristianinho de kamer inliep waar ik had gewoond, keek hij mij aan en vroeg: ‘Papa. Woonde jij hier?’ Hij kon het niet geloven”, zegt Ronaldo. ,,Ze denken dat alles makkelijk is in deze wereld. De kwaliteit van het leven. De huizen. De auto's. De kleren. Alles komt ze in de schoot vallen. Ik wil ze bijbrengen dat al deze dingen niet alleen door talent komen. Maar met hard werken en toewijding kan je alles bereiken.”